søndag 22. september 2013

Calzone med krydret kjøttfyll

Rykende varm calzone er digg!! Ikke tar det veldig lang tid å lage heller. 

Du trenger : (2 stk)
Deig:
1 ts gjær
litt sukker
2 dl vann
hvetemel
2 ss olivenolje
salt

Fyll:
oliveolje til steking
1/2 gul løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts curry
1 ts paprikapulver
1/2 ts chilipulver
1/2 ts spisskummen
200 g karbonadedeig
1/2 boks hakkede tomater
1 vårløk, i skiver
cheddar, revet
egg til pensling

Slik gjør du:
Lag deigen først. Bland gjær, sukker og litt av vannet, dekk til med plastfolie, og vent til det "bobler". Ha mel, gjærblandingen, salt og resten av vannet i en kjøkkenmaskin. Spe på med så mye mel som du trenger for å få en fin og smidig deig. Tilsett oljen, og elt godt. Dekk til med plastfolie, og sett til heving.

Stek løken til den er myk. Ha i hvitløk, krydder og karbonadedeig og stek på middels varme. Ha i hakkede tomater og vårløk.

Bak ut deigen til 2 like store emner. Legg kjøttfyll på halve deigen og strø over med ost. Brett over den andre halvdelen, og klem sammen endene med en gaffel. Pensle med egg.  Stek på 220 grader til calzonen er fint gyllen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar