lørdag 21. september 2013

Kyllingpai


Pai er alltid godt- både til hverdags og som kosemat!
 
Paideig:
150 g smør
200 g hvetemel
 
Fyll:
1 ss olivenolje + til steking
1/2 sitron, skall og saft
2 kyllingfileter, skjært i biter.
1 stor pose spinat
1 fedd hvitløk, finhakket
salt og pepper
2 vårløk, i skiver
1/2 gul løk, i ringer
4 egg
3 dl matfløte
timian, hakket
80 cheddar, revet
 
Slik gjør du:
Mariner kyllingen i olivenolje og sitron, både skall og saft.
Lag paideigen ved å smuldre smøret og hvetemel og kna til en glatt deig. Pakk inn i folie, og la den avkjøles i kjøleskap i ca 30 minutter. Trykk ut paideigen i en paiform. Forstek paideigen på 200 grader i ca 15 min, eller til deigen begynner å bli gyllen.
 
Stek kyllingen til den nesten er ferdig. Tilsett spinat og stek til spinaten faller sammen. Ha i hvitløk, og bruk godt med salt og pepper. Legg kyllingblandingen på paideigen, samt vårløk, løk og timian. Pisk eggene lett og bland med fløten. Hell over paien. Riv over ost.
Stek paien på 220 grader i ca 25 minutter, eller til paien er gyllen og eggeblandingen stivnet.
Server gjerne med en grønn salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar