tirsdag 3. september 2013

Lakseburger med mangoyoghurt

Med denne fiskeburgeren blir det garantert lettere å spise mer fisk. Deilig hverdagsmat. 
 
Du trenger: (4 stk)
500 g laksefilet
1/2 gul løk, finhakket
1/2 dl hakket koriander
1 egg
1 ts salt
nykvernet pepper
smør
pitabrød, delt i to
salat, gul løk og fersk koriander
 
Slik gjør du:
Hakk laksen grovt, for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Bland laks, løk, koriander, egg, salt og pepper. Form til fire burgere, og stek dem i smør. Server på hjemmelaget pitabrød, med salat, løk og hakket koriander, samt et par spiseskjeer mangoyoghurt.
 
Mangoyoghurt:
1-2 dl mango, finhakket
2 dl gresk yoghurt (vanlig naturell yoghurt blir for rennende i konsistensen)
1-2 ts sambal olek
revet skall av 1 lime
1 ts honning
flaksalt
 
Rør sammen alle ingrediensene.
 
Oppskriften er hentet fra Maison mat og vin, september 2013. Noen små endringer er gjort av meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar