søndag 15. september 2013

Innbakt indisk kylling


Dette er kosemat i ordets rette forstand!!Kjempe godt på sene høstkvelder, gjerne med et glass vin til!
 
Du trenger: (15 stk, nok til 2 sultne voksne)
Til fyllet:
2 kyllingfileter
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 ts revet ingefær
2 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
1 nellik, knust i morter
3 korianderfrø, knust i morter
1/2 ts chilipulver
1/2 ts garam masala
1/2 ts kummin
1/2 ts gurkemeie

Sausen:
1/2 ts malt koriander
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts garam masala
1/2 gul løk, finhakket
2-3 ts tomatpure
ca 1/2 dl kremfløte
1 ts smør
salt og pepper
 
Butterdeig, 3 plater
mel til utbakingen
egg til pensling
 
Slik gjør du:
Lag marinade ved å blande hvitløk, ingefær, olivenolje, sitronsaft og krydder. Kutt kyllingen i små biter, og legg de i marinaden. Sett i kjøleskapet.
Etter at kyllingen har ligget i marinaden en stund, begynner du på sausen. Rist krydder: koriandet, ingefær og garam masala i en tørr panne, ha litt olje i panna og stek løken til den er myk. Ha i kylling og tomatpure, og stek til kyllingen er gjennomstekt. Ha deretter i kremfløte, smør og smak til med salt og pepper. Sett til side.
 
Ha litt mel på kjøkkenbenken. Kjevle butterdeigen så tynn som mulig. Bruk en skål eller kopp på ca 7 cm i diameter, og stikk ut. Legg litt fyll midt på, brett over og klem sammen tuppene slik at den lukker seg og du får en halvmåne. Pensle med egg. Sett i ovnen på 200 grader og stek til de er pent gylne. Server med raita. Da er det bare å kose seg!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar