mandag 2. september 2013

Linsesuppe med kokos

 Suppe er så godt og så enkelt å lage. Lag dobbelt porsjon så har du til dagen etter også!
 
Du trenger (4 porsjoner)
2 gulrøtter, grovt revet
1 rødløk, grovhakket
1/2 purre, i ringer
3 hvitløksfedd, finhakket
1 rød chili, finhakket
2 ss revet ingefær
2 ts malt koriander
1 boks kokosmelk
1 l vann
2 terninger grønnsaksbuljong
1 dl røde linser (hermetiserte)
100 g aspargesbønner, delt i to
2 ts fiskesaus
2 ss lime
fersk koriander
 
Slik gjør du:
Skrell og riv gulrøttene grovt. Stek løk og purre til løken er blank, tilsett gulrot, hvitløk og chili (Jeg brukte med frø, men det kommer an på hvor sterk du liker den) Tilsett ingefær, koriander, kokosmelk og buljongterninger. Kok opp og tilsett linser og aspargesbønner. La småkoke i 10 minutter under lokk. Rør inn fiskesaus og lime. Garner med koriander.
 
Oppskriften er hentet fra Maison mat og vin, september 2013. Noen små endringer gjort av meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar