mandag 2. september 2013

Pai med squash og ricotta

 En deilig pai. Kosemat! Veldig god med en grønn salat til. 

Du trenger: (4 porsjoner)
2 ss olivenolje
2 squash , i tynne skiver
2 sjalottløk, finhakket
250 g ricottaost
2 store egg
1 dl fersk timian
1/4 ts revet muskatnøtt
1 ss revet parmesan
1 hvitløksfedd, finhakket
4 plater butterdeig
salt
pepper

Slik gjør du:
Stek sjalottløk i olje, ha i squash og hvitløk og stek til squashen er gyllen. Bruk godt med salt og pepper og sett til side. Pisk egg og rør dem inn i ricottaen. Ha i revet muskatnøtt, timian og parmesan.
Kjevle ut deigen på bakepapir til ønsket størrelse, og legg den på et stekebrett. Fordel ricottafyllet over deigen, men la det være igjen en kant på 1 cm langs sidene. (Du trenger mest sannsynlig ikke bruke all fyllet) Trykk de stekte squashskivene ned i ricottafyllet. Brett kantene på paien litt opp over fyllet. Stek ved 200 grader i ca 30 minutter, eller til butterdeigen er gyllen. Strø hakket timian over, og server gjerne med en grønn salat.

Oppskriften er hentet fra Maison mat & vin, september 2013. Noen små endringer gjort av meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar