lørdag 7. september 2013

Spicy nudler med sitronmarinert svinefilet

En deilig sterk rett som prikker på tunga. Det er bare å bruke mindre chili dersom det blir for hot! Her har du middag på under 30 minutter, perfekt for travle dager!
 
Du trenger: (2 personer)
Nudler, gjerne eggenudler
300 g svinefilet
1 hvitløksfedd, finhakket
1/2 sitron, saft og revet skall
2 ss olivenolje
1/2 rød chili, finhakket (med frø hvis du vil ha den hot;-)
1-2 gulrøtter, skivet med ostehøvel
1/2 pakke ferske bønnespirer
2 vårløk, i skiver
1 ts krydderblanding, eller så sterk du vil ha retten
1 ss østersaus
1/2 ss fiskesaus
 
Slik gjør du:
Del svinefileten i biter, bland med hvitløk, sitron og olje. La svinefileten ligge i marinaden så lenge som mulig.
Stek svinefileten med fersk chili. Tilsett deretter krydder, gulrøtter og østerssaus. Mot slutten av steketiden tilsetter du fiskesaus, og avslutningsvis ferske bønnespirer og vårløk.
Kok nudler etter anvisning på pakken. Pass på så du ikke overkoker nudlene.
Bland nudlene med grønnsaker og svinefilet, og server.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar