lørdag 7. desember 2013

Kyllingpai med timian

 
Paideig:
150 g smør
200 g hvetemel
 
Fyll:
2 kyllingfileter, skjært i biter
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 rød chili, finhakket
salt og pepper
3 vårløk, i skiver
1/2 rød snackpaprika, i ringer
1/2 brokkoli, delt i små buketter
2 ss gressløk, hakket
1 ss fersk timian
4 egg
3 dl matfløte
timian, hakket
Parmesan, revet
 
Slik gjør du:
Lag paideigen ved å smuldre smøret og hvetemel og kna til en glatt deig. Pakk inn i folie, og la den avkjøles i kjøleskap i ca 30 minutter. Trykk ut paideigen i en paiform. Forstek paideigen på 200 grader i ca 15 min, eller til deigen begynner å bli gyllen.
 
Stek kylling, hvitløk og chili til kyllingen nesten er ferdig. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingen, vårløk, brokkoli, paprika, timian og gressløk på den forstekte pai bunnen. Pisk eggene lett og bland med fløten. Hell over paien. Riv over ost.
Stek paien på 220 grader i ca 25 minutter, eller til paien er gyllen og eggeblandingen stivnet.
Server gjerne med en grønn salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar