mandag 2. desember 2013

Ørret med søt chiliris og grønnsakssalat

God, sunn og enkel hverdagsmat..og utrolig godt! Oppskriften tar utgangspunkt i en Jamie Oliver oppskrift fra kokeboka "Jamie på 30 minutter."
 
Du trenger: (2 personer)
Ris:
2 porsjoner ris
2 vårløk, i skiver
1 egg
1/2 ss soyasaus
1/2 ss sesamolje
litt olivenolje
1/4 sitron
en neve frisk koriander, hakket
søt chilisaus
 
Grønnsaksalat:
100 g asparges, i biter
200 g brokkoli, delt i buketter
150 g rosenkål, delt i 2
smør
1/4 lime
ekstra virgin olivenolje
 
Fisk:
300 g ørretfilet
skall av 1/2 lime
salt
 
Slik gjør du:
Kok ris etter anvisning på pakken. Visp sammen egg, vårløk, soyasaus, sesamolje og litt olivenolje. Når risen nesten er ferdig, fluff den opp med en gaffel og hell eggeblandingen over. Press i saften av sitronen og tilsett en klype pepper. Legg lokket tilbake og slå ned på laveste varme i ca 5 minutter til. Når risen er ferdig; dryss over hakket koriander og ringle over en skvett søt chilisaus på toppen.
 
Damp grønnsaker og stek rosenkålen i litt smør. Bland asparges, brokkoli og rosenkål, press over lime og ringle over litt ekstra virgin olivenolje.
 
Legg fisken i en ildfast form, krydre med salt og pepper og ha over revet limeskall. Stekes i ovnen på 180 grader i 15 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar