fredag 11. oktober 2013

Eplebrød med rosmarin

Bakst er alltid godt!! Prøv disse med en god brie, eller noe annet godt pålegg.
 
Du trenger: (ca 12 småbrød)
700 g hvetemel
200 g sammalt rug, fin
100 g sammelt rug, grov
8 dl vann
30 g gjær
10 g salt
2 store epler, faste og syrlige, skåret i små terninger
1 stor håndfull fersk, hakket rosmarin
2 ss olivenolje
 
Slik gjør du:
Bland mel, gjær og salt og 7 dl vann. Resten av vannet spares. Elt deigen godt. Når deigen er glatt, sper du sakte med resten av vannet. Ha i eplebiter og rosmarin og bland det i deigen. Ha over olivenolje. La den heve ca en time.
Dryss mel på bakebenken, og legg deigen over den. Fold og strekk deigen, og del den i emner på omtrent 5 x 15 cm. Dryss fint rugmel over, og la deigen hvile i 30 minutter under bakeklede.  Legg bakepapir på to bakeplater. Vri hvert emne to ganger rundt og legg det på platen. Stek brødene på 200 grader til de blir pent gylne. Avkjøles på rist.  
 
Oppskriften er hentet fra Tara Smak, oktober/november utgaven

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar