torsdag 17. oktober 2013

Ertesuppe med salmalaks


Perfekt hverdagsmat. Kjapt, enkelt og veldig godt!
 
Du trenger: (2- 3 personer, avhengig av hvor sulten man er)
Rapsolje til steking
1/2 gul løk, hakket
1 fedd hvitløk, finhakket
600 g erter
8 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
saften av 1/2 sitron
salt og pepper
250-350 g salmalaks (avhengig om man er 2 eller 3 til middag)
 
Slik gjør du:
Ha litt olje i en kjele og stek løk og hvitløk til løken er myk. Ha i erter, vann og grønnsaksbuljong, og la det hele koke i 20 minutter. Ta kjelen av plata, og kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med sitron, salt og pepper.
Skjær salmalaksen i tynne skiver, legg laksen i suppeskålene og hell over den varme suppa. Server.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar