søndag 6. oktober 2013

Gulrotsuppe med bacon og krutonger

Perfekt hverdagsmat. Godt til lunsj eller middag.

Du trenger: (2 sultne voksne)
1/2 gul løk, hakket
1/4 purre, i skiver
400 gulrot, i biter
1 fedd hvitløk, finhakket
8 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
salt
pepper

2 skiver bacon, hakket

Krutonger
2 brødskiver uten skorpe, i terninger
1 fedd hvitløk, finhakket
3 ss olivenolje
1 ss persille, finhakket

Slik gjør du:
Fres løk i en kjele. Ha deretter i purre, gulrot og hvitløk, og stek i noen minutter. Ha i vann og grønnsaksbuljong og kok til grønnsakene er møre. Ta kjelen av panna, og kjør suppa glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Lag krutonger ved å blande brødterningene med hvitløk og olje. Legg de i en langpanne, og stek til de er gylne ved 200 grader. Ta krutongene ut av ovnen, og bland med persille.

Stek bacon til det er sprøtt.
Server suppa med bacon, krutonger og litt hakket persille.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar