fredag 25. oktober 2013

Kylling med sataysaus og brennende nudelsalat

Så utrolig godt!! Ikke vanskelig å lage og smaker herlig. Oppskrift fra Jamie Oliver; "Jamie på 30 minutter". (Noen små endringer gjort av meg).Her er det bare å si; NYT!!Du kan gjerne erstatte sitron med lime.
 
Du trenger: (2 personer)
Satay:
En håndfull frisk koriander
1 liten rød chili
1 hvitløksfedd
1 1/2 toppede ss peanøttsmør
soyasaus
en liten bit ingefær, ca 1 cm
1 lime
 
Kylling:
2 kyllingfilet, i biter
Flytende honning til å ringle over
 
Nudler:
ca 100 g eggenudler
50 g usaltede cashewnøtter
1/2 rødløk
1/2 rød chili
en håndfull frisk koriander
1 ss soyasaus
1/2 lime
1/2 ts sesamolje
1/2 ts ts fiskesaus
1/2 ts flytende honning
 
Garnering:
1 hjertesalat, revet i biter
litt frisk koriander
soyasaus
1/2 sitron (eller lime)
salt og pepper
 
Slik gjør du:
Begynn med satayen: ha koriander, chili, hvitløk, peanøttsmør, soyasaus og ingefær i en food processor. Riv i skallet på limen og press i litt av saften. Ha i en skvett med vann og kjør til en konsistens som er god å øse med skje. Smak til med salt og pepper. Fyll halvparten opp i en bolle og ringle over med ekstra virgin olivenolje, og sett til side.
 
Nudler: Kok nudler etter anvisning på pakken. Knus cashewnøtter i en morter og rist dem i en varm panne. Tilsett så honning, mens du blander og snur på nøttene. Sett til side når nøttene er mørkt gylne.
Ha rødløk, chili og koriander i en food processor og kjør til alt er finhakket. Ha det over i en serveringsbolle sammen med soyasaus og litt extra virgin olje. Press i saften av lime og rør i sesamolje og fiskesaus. Bland godt sammen og smak til med salt og pepper. Sil av nudlene i et dørslag, skyll raskt under kaldt vann og hell dem i bollen. Ha i cashewnøttene og bland alt godt sammen.
 
Vend kyllingbitene i sataysausen. Legg de på rist og grill de i ovnen. Rett før kyllingen er ferdig, ringle over litt flytende honning.
 
Sett kyllingen på bordet sammen med resten av sataysausen, hjertesalat, sitron (eller lime), nudler, soyasaus og hakket koriander.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar