lørdag 12. oktober 2013

Ørret med rød pesto og salat av svarte bønner

God og enkel hverdagsmat på 1-2-3.
 
Du trenger: (2 personer)
300-400 g ørretfilet
smør
salt og pepper
parmesan, revet
 
Bønnesalat:
1 boks svarte bønner
1/2 dl olivenolje
1 ss hvitvinseddik
1/2 sitron, skall og saft
1 avokado, i biter
1 dl purre, i skiver
gressløk, hakket
salt og pepper
 
Slik gjør du:
Sett ovnen på 175 grader. Smør en ildfast form med smør og legg i ørretfileten. Salt og pepre fisken og smør over et lag med rød pesto. Dryss over revet parmesan og gratiner i ovnen i ca 15 minutter eller til fisken er gjennomstekt. Skyll de svarte bønnene grundig. Bland olivenolje, eddik, sitronsaft og sitronskall i en bolle og legg bønnene i. Bland deretter i avokado, purre og gressløk. Smak til med salt og pepper.
 
Oppskriften er hentet fra kokeboken GI dag for dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar