torsdag 7. november 2013

Fiskekaker med småpoteter og salsa

Deilige fiskekaker og herlig tilbehør. Oppskriften er hentet fra Jamie Olivers kokebok "Jamie på 30 minutter". Noen endringer gjort av meg.
 
Du trenger: (2 personer)
200 g småpoteter
olivenolje
fersk timian
 
salsa:
1 chili
2 vårløk
2 tomater
hvitvinseddik
1/4 agurk, finhakket
1 rød paprika, finhakket
saften av 1 lime
en neve basilikum, hakket
 
Fiskekaker:
400 g seifilet, i biter
1 brødskive, smuldret
skallet av 1/2 sitron
en stor neve bladpersille
1 hvitløksfedd
salt og pepper
 
salat:
en boks solsikkespirer (40 g)
1 avokado, i terninger
saften av 1/2 sitron
salt og pepper
 
Slik gjør du:
Legg potetene i en ildfast form, ringle over med litt olivenolje. Bakes i ovnen på 200 grader.
 
Lag salsa ved å kjøre chili, vårløk, tomat, salt, pepper og en liten klunk hvitvinseddik i en kjøkkenmaskin. Ha det over i en bolle og bland inn finhakket agurk, paprika og limesaft. Ha deretter i basilikum og sett til side.
 
Kjør seifilet, brødsmuler, sitronskall, hvitløk og bladpersille i en kjøkkenmaskin til du får en grov blanding. Tilsett en klype salt og kvern over med pepper. Stek i litt olje i en panne på middels varme til fiskekakene er pent gylne.
 
Bland spirer og avokado. Press over sitronsaft og smak til med salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar