Deilige fiskekaker og herlig tilbehør. Oppskriften er hentet fra Jamie Olivers kokebok "Jamie på 30 minutter". Noen endringer gjort av meg.
Du trenger: (2 personer)
200 g småpoteter
olivenolje
fersk timian
salsa:
1 chili
2 vårløk
2 tomater
hvitvinseddik
1/4 agurk, finhakket
1 rød paprika, finhakket
saften av 1 lime
en neve basilikum, hakket
Fiskekaker:
400 g seifilet, i biter
1 brødskive, smuldret
skallet av 1/2 sitron
en stor neve bladpersille
1 hvitløksfedd
salt og pepper
salat:
en boks solsikkespirer (40 g)
1 avokado, i terninger
saften av 1/2 sitron
salt og pepper
Slik gjør du:
Legg potetene i en ildfast form, ringle over med litt olivenolje. Bakes i ovnen på 200 grader.
Lag salsa ved å kjøre chili, vårløk, tomat, salt, pepper og en liten klunk hvitvinseddik i en kjøkkenmaskin. Ha det over i en bolle og bland inn finhakket agurk, paprika og limesaft. Ha deretter i basilikum og sett til side.
Kjør seifilet, brødsmuler, sitronskall, hvitløk og bladpersille i en kjøkkenmaskin til du får en grov blanding. Tilsett en klype salt og kvern over med pepper. Stek i litt olje i en panne på middels varme til fiskekakene er pent gylne.
Bland spirer og avokado. Press over sitronsaft og smak til med salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar