søndag 3. november 2013

Fylte horn med chorizo og cheddar

Deilig kosemat. Perfekt i matboksen dagen etter hvis man har noen til overs...
Du trenger: (8 stk)
Deig:
50 g smør
3 dl melk
1/2 pakke gjær
Ca 400 g hvetemel
1 ts sukker
en klype salt
Fyll:
Olivenolje til steking
1 stor sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
100 g iberico chorizo, i små biter (eller annen smaksrik skinke)
1 lite glass grønn pesto av god kvalitet (Du trenger nok ikke bruke hele glasset)
Vellagret cheddar, revet
Egg til pensling
Slik gjør du: Lag deigen ved å smelte smør og deretter blande melka i smøret. Varm opp til 37 grader.
Ha noe av melet i en bolle sammen med gjær, salt og sukker. Hell over smør og melkeblandingen, og elt deigen i en kjøkkenmaskin. Tilsett deretter mer mel til du har en glatt og fin deig. Sett til heving.
Lag fyllet ved å steke sjalottløk og hvitløk i en panne. Pass på at hvitløken ikke blir brun. Sett til side og rør inn chorizoen.
Kjevle ut deigen til en rund leiv og del den opp i åtte trekanter. Smør på et lag pesto og legg på chorizoblandingen og ost. Hele trekanten skal være dekket av pesto og fordel fyllet jevnt over hele deigen. Begynn med den bredeste delen av trekanten og rull mot spissen. Klem litt sammen slik at fyllet ikke tyter ut.
Pensle med egg og stek på 200 grader til hornene er gylne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar