mandag 18. november 2013

Tomatsuppe og muffins med soltørket tomat og basilikum

Suppe og muffins. Perfekt på litt småkalde vinterkvelder.
 
Du trenger:
Tomatsuppe: (3 personer)
1 gul løk, hakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 rød chili, finhakket
1 gulrot, hakket
2 bokser hakkede tomater
1 ss tomatpure
1 terning grønnsaksbuljong
8 dl vann
1 nevne basilikum
salt og pepper
 
Slik gjør du:
Surr løk, hvitløk, chili og gulrot i olje i en kjele til grønnsakene er myke. Ha i tomatene og tomatpure og la det koke noen ekstra minutter. Ha så i vann og grønnsaksbuljong og la suppa koke i ca 20 minutter. Ta kjelen av plata, ha i basilikum og kjør suppa glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
 
Muffins med soltørket tomat og basilikum: (7 store muffins)
1 dl havregryn
2 dl sammalt hvete
2 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 egg
2 dl rømme
1 dl melk
1 dl matolje
 
1 dl soltørkede tomater i olje, hakket i små biter
10 basilikumblader, revne
1/2 mozzarella, i skiver
pepper
 
Slik gjør du:
Bland havregryn, sammalt hvete, hvetemel og salt i en bolle. Visp sammen egg, rømme, melk og olje og rør dette inn i melblandingen. Ha deretter i tomater, basilikum og pepper. Fordel røren i muffinsformene. Topp med en tynn skive mozzarella på hver muffins. Stek i ca 15-20 minutter på 200 grader.
Oppskriften er hentet fra boka Muffins av Johan Åkerberg. Noen endringer gjort av meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar