mandag 2. september 2013

Naanbrød

 
 Du trenger: (8 stykker)
150-175 ml H melk
1 ts sukker
1 ss tørrgjær
450 g mel (gjerne tipo 00 mel)
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
2 ss naturell yoghurt
2 ss smeltet smør eller ghee + ekstra smør til pensling
sesamfrø, valgfritt

Slik gjør du:
Ha litt av melken i en bolle sammen med gjær og sukker. Vent til det "bobler". (Dersom det ikke skummer på toppen, må du helle ut og begynne på nytt.)
Ha mel, salt og bakepulver i en bolle. Tilsett gjærblandingen, resten av melken, yoghurt og smør. Elt godt, gjerne i en kjøkkenmaskin, slik at deigen blir glatt. Sett til heving.
Forvarm ovnen til 300 grader, eller maks temperatur på ovnen. Del deigen i passe store emner, og klapp ut hvert emne til ca 1/2 cm. Pensle godt med smør. Sett inn i ovnen på øverste hylle. Etter noen minutter, snu naanbrødene, pensle på nytt med smør og sett inn igjen i ovnen. Naanbrødene er ferdige når de er fint gylne.

Oppskriften tar utgangspunkt i oppskrift fra Gordon Ramsay Great Escape.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar