Pizza kunne vi spist hver dag- nesten. Denne pizzaen er sterk, så bruk gjerne rømmedressing til. Bruk så mye chili som du selv synes er godt.
Du trenger:
Pizzadeig:
1 ts gjær
litt sukker
2,5 dl vann
mel (gjerne tipo 00 mel)
salt
2 ss olje
Fyll:
Chilipaste (for eksempel sambal oelek)
ca 150 g revet parmesan
1/2 squash, i tynne skiver
2 kyllingfilet, delt i biter
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 gul løk, i halve ringer
1 vårløk,
god olje
pepper
havsalt
Slik gjør du:
Lag deigen først. Bland gjær, sukker og litt av vannet, dekk til med plastfolie, og vent til det "bobler". Ha mel, gjærblandingen, salt og resten av vannet i en kjøkkenmaskin. Spe på med så mye mel som du trenger for å få en fin og smidig deig. Elt godt. Tilsett oljen, og "rull" deigen ved å gjøre sirkelbevegelser med bakebollen. Dekk til med plastfolie, og sett til heving.
Stek kylling og hvitløk, kutt grønnsakene og riv parmesan.
Kjevle ut slik at du får en helt tynn deig, du kan eventuelt lage to pizzaer. Smør på et tynt lag chilipasta. Strø over parmesan. Legg på squash, kylling, løken og vårløk. Dryss pepper over og bruk en skje til å helle en tynn stripe olje langs kantene på pizzaen.
Stek på 300 grader, eller på så høy varme som mulig. Server gjerne med en skål havsalt ved siden av, samt rømmedressing.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar