Hjemmelagde vårruller er kanskje noe av det beste som finnes!! Så godt!! Ikke er det vanskelig å lage heller, det krever bare litt øvelse for å rulle vårrullene. Et tips er og ikke bruke for mye fyll. Da blir ikke vårrullene sprø.
Du trenger: (ca 15-20 stk)
Vårrullomslag
300-400 g karbonadedeig
2 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1-2 gulrøtter, strimlet med ostehøvel og kuttet i små biter
1/2 pakke ferske bønnespirer, delt i to
ca 60 g risnudler, hakket i biter
2-3 ts krydderblanding
litt søt chilisaus
salt
pepper
egg til å "forsegle" vårrullene
olje til fritering
Slik gjør du:
Kok risnudler. Stek løk til den er myk og gyllen, ha i karbonadedeig, hvitløk og krydder. Stek på middels sterk varmt. Når karbonadedeigen begynner å bli ferdig, ha i gulrøtter og tilslutt bønnespirer. Avslutningsvis blander du inn risnudlene og smaker til med chilisaus, salt og pepper.
Du kan se hvordan du ruller vårruller her..
Så er det bare å sette i gang med frityrsteking, gjerne i en jerngryte. Oljen bør holde ca 180 grader.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar